ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ : 210-3820412   

Υποβολή Ανέκδοτων Έργων

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων "ΜΑΚΡΗ". Έχετε γράψει κάτι και πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας επιλογές; Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική της εταιρείας μας σχετικά με την αποστολή και αξιολόγηση του έργου σας.

 • Τι είδους προτάσεις δέχεστε;
  Οι εκδόσεις "ΜΑΚΡΗ" είναι εκδόσεις γενικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος και δέχονται οποιοδήποτε έργο σας είναι γραμμένο στα Ελληνικά.

 • Τι θα πρέπει να περιέχει η πρότασή μου;
  Η πρότασή σας θα πρέπει να περιέχει το έργο, μια εκτενή σύνοψη του έργου με τα πιο σημαντικά σημεία, ένα σύντομο βιογραφικό σας και στοιχεία επικοινωνίας.

 • Πώς μπορώ να στείλω το έργο μου;
  Μπορείτε να στείλετε τη δουλειά σας είτε ηλεκτρονικά (προτιμότερο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση makri@ekdoseis-makri.gr, είτε μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση:
  Εκδόσεις "ΜΑΚΡΗ"
  Πατησίων 14, Στοά Φέξη, 7ος Όροφος
  10677 Αθήνα.

 • Μπορώ να φέρω το χειρόγραφό μου ο ίδιος;
  Μπορείτε να το φέρετε μόνο εφ’ όσον έχει προηγηθεί ραντεβού μέσω e-mail ή τηλεφωνικά.

 • Πώς θα γνωρίζω ότι το έργο μου θα αξιολογηθεί και πότε θα έχω απάντηση;
  Στις εκδόσεις "ΜΑΚΡΗ" αξιολογούμε όλα τα χειρόγραφα που μας αποστέλλετε. Ο χρόνος αξιολόγησης ποικίλλει και μπορεί να φτάσει και τους 2 μήνες από την στιγμή που θα παραλάβουμε το χειρόγραφο. Όταν παραλάβουμε το χειρόγραφο θα σας αποστείλουμε ένα e-mail που θα λέει ότι ελήφθη και έχει περάσει στη διαδικασία αξιολόγησης. Όταν το έργο σας αξιολογηθεί, θα σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις μας. Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζετε πως το σκεπτικό της απόφασης υπέρ ή κατά της έκδοσης ενός βιβλίου δεν είναι ανακοινώσιμο.

 • Θα μου επιστρέψετε το έργο μου σε περίπτωση αρνητικής απάντησης;
  Επειδή το έργο που θα μας υποβάλλετε δεν επιστρέφεται, παρακαλούμε στείλτε μας αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο. Σε περίπτωση απώλειας δεν φέρουμε ευθύνη.

 • Με ποιόν μπορώ να επικοινωνήσω για να μάθω την πρόοδο της αξιολόγησης;
  Στο διάστημα της αξιολόγησης, δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε σχετικές ερωτήσεις.

 • Μπορώ να στείλω το έργο μου και σε άλλους εκδότες;
  Δεν δεσμεύεστε να αποστείλετε το χειρόγραφό σας μόνο σε εμάς. Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά, όπως και για το αν στο μεσοδιάστημα το έργο σας εγκρίθηκε από άλλον εκδότη.

 • Οι Εκδόσεις "ΜΑΚΡΗ" σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να κατοχυρώσετε τα πνευματικά δικαιώματα για το έργο σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σε συμβολαιογράφο ή όπου αλλού κρίνετε πρόσφορο.

 •  

  Σημαντική σημείωση: Το έργο που θα μας αποστείλετε είναι πνευματική σας ιδιοκτησία και ευθύνη. Σε έργα τα οποία περιέχουν υλικό από άλλες εκδόσεις (φωτογραφικό υλικό, κείμενο, κλπ) και για τα οποία δεν έχετε την άδεια χρήσης, το συγκεκριμένο υλικό θα πρέπει να είναι σαφώς και ευκρινώς δηλωμένο.