ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ : 210-3820412   

Απόκρυφες Γνώσεις

Απόκρυφες Γνώσεις

Απόκρυφες Γνώσεις

19,88€
ποσότητα :
(Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Ο Αποκρυφισμός είναι πανάρχαια επιστήμη. Τη δίδαξαν στην ανθρωπότητα ενσαρκωμένες οντότητες που ήρθαν στη Γη από άλλους πλανήτες και ονομάζονταν από τους ανθρώπους ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ, στη χρονική περίοδο που οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν και να εννοούν.
Με το πέρασμα εκατομμυρίων ετών, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αναπτύξει εγκέφαλο ικανό να αντιληφθεί αυτή τη θεωρία. Έτσι, δόθηκε σε πλήθος βιβλίων σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου. Έχει πάψει πια να είναι κρυφό πράγμα, εκτός από μερικά σημεία που είναι ακόμα πολύ επικίνδυνο να δοθούν.
Πολλά από τα διδάγματα των αρχαίων Στοών, που ήταν Αποκρυφιστικές Σχολές, έγιναν σήμερα κοινό κτήμα. Η θεωρία π.χ. των κινήσεων της Γης ήταν διδασκαλία του δεύτερου, ίσως, βαθμού της Πυθαγόρειου Στοάς. Σήμερα είναι γνώση παιδιών δεκατριών ετών.
Η θετική επιστήμη, κυρίως στον αιώνα μας, ανακάλυψε πάρα πολλά πράγματα που άλλοτε ήταν διδασκαλία ανώτερων βαθμούχων των Στοών, όπως λ.χ. η θεωρία των κραδασμών.
Δε βλέπω λοιπόν για ποιο λόγο δεν πρέπει να δοθεί η γνώση αυτή και στον Ελληνισμό, του οποίου οι σοφοί πρόγονοι ήταν Διδάσκαλοι αυτών των πραγμάτων, αφήνοντάς την μόνο να υποβόσκει στην Ελληνική Μυθοπλασία (όχι, προς Θεού, Μυθολογία).
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρουσίασαν την αποκρυφιστική γνώση όχι με μύθους αλλά σε πάρα πολλές τοιχογραφίες, είτε καθαρά είτε συμβολικά, που για τον αμύητο ήταν απλές διακοσμήσεις, είτε μύθοι, είτε φαντασιώσεις.
Οι αρχαίοι Έλληνες παρουσίασαν την αποκρυφιστική γνώση σε λίγες παραστάσεις (αγάλματα, αγγειογραφίες, δακτυλιόλιθοι) και σε πάρα πολλούς μύθους που οι ίδιοι, οι σοφοί γνώστες, έπλασαν. Και αυτό με σκοπό να την κρύψουν από τον νου των ανίκανων, να την κρατήσουν σε ψηλά ηθικά επίπεδα. Το αναφέρει και η Παλαιά Διαθήκη: Και είπε Κύριος: εγγίζει μοι ο λαός ούτος εν τω στόματι αυτού και εν τοις χείλεσιν αυτών τιμώσι με, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού· μάτην δε σέβονταί με διδάσκοντες εντάλματα ανθρώπων και διδασκαλίας. Δια τούτο ιδού εγώ προσθήσω του μετατεθήναι τον λαόν τούτον και μεταθήσω αυτούς και απολώ την σοφίαν των σοφών και την σύνεσιν των σοφών κρύψω (Ησαΐας ΚΘ' 13-14).
Επειδή ο κόσμος μόνο με τα χείλη του με τιμά χωρίς να με βάζει στην καρδιά του και διδάσκει ανθρώπινες και όχι θεϊκές διδασκαλίες, θα κάνω αυτές τις αλλαγές: θα χάσουν οι σοφοί τη σοφία τους και θα ΚΡΥΨΩ τη σύνεση των σοφών.
Διότι αλίμονο σε εκείνον, είτε άτομο, είτε λαός, που χρησιμοποιεί τη γνώση αυτή για ικανοποίηση σωματικών ή ψυχικών παθών: ξεπέφτει.

Στοιχεία

Συγγραφέας: Λεωνίδας Κύρρης
Εξώφυλλο: Μαλακό
Αριθμός Σελίδων: 254